نویسنده: اسدالله محمدی‌نیا
 
رسول خدا (صلی الله علیه و آله و سلم) فرمود:
«إِذَا جَاءَکُمْ مَنْ تَرْضَوْنَ خُلُقَهُ وَ دِینَهُ فَزَوِّجُوهُ إِلَّا تَفْعَلُوهُ تَکُنْ فِتْنَةٌ فِی الْأَرْضِ وَ فَسادٌ کَبِیرٌ»
هنگامی که کسی به خواستگاری دخترتان آمد که از اخلاق و دین و ایمانش راضی هستید، دخترتان را به او بدهید. زیرا اگر این کار را نکردید، بلا و فساد بزرگی روی زمین به وجود خواهد آمد. (1) از نظر اجتماعی و روانی هم یک جوان نمی‌تواند بپذیرد که با دختری به عنوان همسر در خیابان قدم بزند که جوانان محل او را از قبل می‌شناسند. این دوستی‌ها سبب تأخیر در ازدواج می‌گردد، زیرا غیرتی را که خداوند برای حفظ ناموس در هر مردی (حتی در حیواناتی) قرار داده، نمی‌گذارد مرد برای انتخاب همسر دنبال هر دختری برود. برخی از جوانان اگرچه دوست دختر هم دارند، اما برای همسر آینده‌شان به مادر یا خواهرشان سفارش می‌کنند که می‌خواهم دختری را برایم انتخاب کنید که پشت سرش حرف نباشد زیرا بسیاری از جوانان که در یک محل و منطقه زندگی می‌کنند، با هم دوست هستند و از کارهای یکدیگر اطلاع دارند و رازهایشان را به هم می‌گویند.
به عنوان مثال برای هم تعریف می‌کنند فلان دوستشان چند دوست دختر دارد، و یا با کدام دختر رفیق است. لذا بسیاری از جوانان محل چنین دخترانی را می‌شناسند. وقتی شناختند، دیگر هیچ جوان با غیرتی حاضر نیست با دختری ازدواج کند که قبلاً در آغوش جوان دیگری بوده است.
از نظر اجتماعی و روانی هم یک جوان نمی‌تواند بپذیرد که با دختری به عنوان همسر در خیابان قدم بزند که جوانان محل او را از قبل می‌شناسند. اما اکثر پسران دخترانی که عفت و پاکدامنی را پیشه خود ساخته‌اند، دوست دارند. اگرچه جوان لاابالی باشد. زیرا غیرت جوان چنین دختری را می‌پذیرد و هر مردی افتخار می‌کند که همسری پاکدامن داشته باشد. زیرا می‌داند که این درّی در درون صدفی بوده که چشم ناپاکی او را ندیده و تقوا و عفت او دست رد بر سینه تمام دیو سیرتان زده، لذا برای چنین دخترانی از سنین قبل از ازدواج، خواستگاران متعدد می‌رود، و آنها از بین خواستگاران بهترین جوان را به عنوان همسر برمی‌گزینند و زودتر از همه دختران به خانه بخت می‌روند، و زندگی هم بیش از دیگران به کامشان شیرین خواهد بود.

پی‌نوشت‌ها:

1.وسائل الشیعه، ج14، ص51.

منبع مقاله :
محمدی نیا، اسدالله، (1392)، دختران می‌پرسند: چرا؟، قم: انتشارات سبط اکبر (ع)، چاپ نهم.